Информационната агенция на групировката "Амак" съобщи, че 64-годишният Стивън Падок,

...
Информационната агенция на групировката "Амак" съобщи, че 64-годишният Стивън Падок,
Коментари Харесай

”Ислямска държава” пое отговорност за атаката в Лас Вегас

Информационната организация на групировката "Амак " заяви, че 64-годишният Стивън Падок, който извърши кървавата офанзива, е приел исляма преди няколко месеца и е "войник на "Ислямска страна ".

„ Нападателят в Лас Вегас бе боец на „ Ислямска страна “, настоящ в отговор на апелите да се правят набези против страните от интернационалната коалиция “, се споделя в известието на „ Амак “.

Падок е лицензиран водач с два лични самолета, съобщи NBC. Живеел е в градче на към 80 километра от Лас Вегас и е бил прочут на локалните сили на реда. Шерифът на Лас Вегас заяви, че мъжът се е самоубил в хотелската стая, от която е разкрил стрелбата, преди идването на полицията. За да влязат в стаята спецчастите са употребявали експлозиви. Вътре са били открити още 10 пушки.

Американската полиция търсеше жена, за която се смяташе, че е била дружно със Стивън Падок. 62-годишната Марилу Денли в последна сметка беше открита, като проверяващите оповестиха, че тя не е съпричастна към закононарушението.

До момента няма публични данни за потърпевши българи при нападението в Лас Вегас, оповестиха от Министерство на външните работи. Българското генерално консулство в Лос Анджелис е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък ще направи послание към нацията от Белия дом в 10:30 часа локално време (17:30 българско време), оповестиха от президентската администрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР