Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за

...
Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за
Коментари Харесай

Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за безопасността си при инцидент в тунел

Информационен филм коментира на водачите какво би трябвало да подхващат за сигурността си при положение на пътен случай в тунел. 
Агенция "Пътна инфраструктура " приготви близо 3-минутен видеоматериал, с цел да може водачи и пасажери да са осведомени с последователността на дейностите, които би трябвало да извършат без суматоха при възможна злополука или пожар в огромно пътно оборудване. Ремонтираните тунели "Витиня " и "Ечемишка " на автомагистрала "Хемус " са с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.
 

Това, което всеки би трябвало да знае е, че в ремонтираните тунели през 150 метра има спешни SOS станции. Те са с телефон и пожарогасители. При пожар първото, което водачът би трябвало да направи е да подаде сигнал, натискайки бутона до SOS станцията. До него има и телефон за връзка с дежурния диспечер, който посредством системата за видео наблюдаване незабавно локализира точното място и подава сигнала към тел. 112. Автоматично се задействат светофарната уредба и пътните знаци за прекъсване на придвижването. Включва се и вентилационната система.

Според специалистите при възникването на пожар първите 10 минути са най-важни за потушаването му и по тази причина водачът с пожарогасителя от автомобила или от SOS станцията е належащо да се опита да го изгаси. Без суматоха хората се изтеглят, а колите се оставят със спрени мотори.

Задължително спешната лента би трябвало да е свободна, с цел да може пожарни и коли за спешна помощ да стигнат бързо и гладко до мястото на случая и да окажат нужната помощ.

Информационното видео е оповестено на интернет страницата на Агенция "Пътна инфраструктура " - www.api.bg.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР