Инфлуенсърите във Франция вече могат да бъдат осъдени на лишаване

...
Инфлуенсърите във Франция вече могат да бъдат осъдени на лишаване
Коментари Харесай

Затвор грози инфлуенсърите във Франция заради нови закони

Инфлуенсърите във Франция към този момент могат да бъдат наказани на отнемане от независимост, в случай че се откри, че са нарушили новите правила за разпространение, откакто беше публично признат закон, съобщи Си Ен Ен.

Новите строги закони имат за цел да защитят потребителите от подвеждащи или подправени търговски практики онлайн.

Те лимитират популяризирането на лотарийни игри и залагания и не разрешават рекламирането на артикули като тютюн.

За първи път в Европа тази роля се дефинира със закон.

В сряда междупартийното законодателство беше признато единомислещо при гласоподаване в Сената, откакто мина през останалите елементи на Народното събрание.

Инфлуенсърите са онлайн персони, които имат огромен брой почитатели и могат да дефинират трендовете. Някои от тях предизвикват хората да купуват продуктите, които популяризират, само че постоянно не заявяват, че одобряват пари в подмяна на рекламирането им.

Френските законодатели обявиха, че в изискванията на повишаване на броя на излъганите онлайн лица са се пробвали да " изяснят контурите " на комерсиалната активност и да уточнят " отговорностите и отговорностите " на инфлуенсърите.

Съгласно новите им закони " участниците с комерсиално въздействие " няма да могат да популяризират лотарийни или
хазартни игри на платформи, които нямат потенциал да не разрешават достъпа на малолетни.

Наред с тютюневите произведения ще бъде неразрешено и рекламирането на козметична хирургия, както и на някои финансови артикули и медицински произведения.

Нарушенията могат да значат наказване до две години затвор или санкция до 300 000 евро.

Съществуват обаче опасения по отношение на способността на управляващите да наблюдават за спазването на новите правила - изключително когато сметките на инфлуенсърите са забележими във Франция, само че лицето физически се намира отвън юрисдикцията на страната.

Смята се, че във Франция има повече от 150 000 инфлуенсъри, съгласно данни на Министерство на стопанската система, финансите и индустриалния и цифровия суверенитет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР