Инфлацията във Великобритания се забави с много повече от очакваното

...
Инфлацията във Великобритания се забави с много повече от очакваното
Коментари Харесай

Черният петък забави инфлацията на Острова

Инфлацията във Англия се забави с доста повече от предстоящото през ноември. Причината - поради отстъпките от Черния петък, откакто цените на облеклата и обувките паднаха на най-ниското си равнище от десетилетие, демонстрират публични данни на статистическата работа на Острова (ОNS).

Потребителските цени са нарастнали с 0,3% на годишна база след 0,7% растеж през октомври.

Тъй като вложителите следят пробив в комерсиалните договаряния сред Англия и Европейския съюз преди приключването на преходния интервал за Брекзит в края на годината, паундът спадна единствено леко по отношение на $ след известяването на данните, преди да се възвърне, написа Reuters.

Само през ноември цените на облеклата и обувките са се сринали с 2,7% - най-големият спад за ноември въобще - спрямо нарастване от 1% през предходната година.

В съпоставяне с година по-рано цените на облеклото и обувките са с 3,6% по-ниски, което е най-големият годишен спад от януари 2010 година насам.

Продажбите на облекла спадат във Англия от началото на пандемията на ковид и няколко от най-големите търговци на дребно на облекла изпаднаха във финансови усложнения, излагайки на риск десетки хиляди работни места.
 Англия има потребност единствено от един подарък за празниците. Дали ще го получи?
Англия има потребност единствено от един подарък за празниците. Дали ще го получи?

Как ще бъде утвърдено възможното комерсиално съглашение в последната секунда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР