Инфлацията в световен мащаб провокира силно търсене на недвижими имоти ...

Инфлацията в световен мащаб провокира силно търсене на недвижими имоти

Успокоение на имотния пазар може да се очаква след година

Инфлацията в международен мащаб предизвика мощно издирване на недвижими парцели през 2021 година В България спомагателен фактор се явява и политиката на огромни български банки, които стопираха да оферират срочни депозити по-рано и започнаха да облагат с такси клиентите с по-огромни суми. Това съобщи Мирослав Манолов, изп. шеф на капиталова компания, в излъчването „ ИмоТиТе “ на.

Успокоение на имотния маркет може да се чака едвам след година, съгласно него.

Липсата на рентабилност в банките кара хората да търсят други благоприятни условия за отбрана на парите си и една от тях е инвестицията в недвижими парцели, сподели предприемачът.

"Ние сме продали 200 жилището в един от нашите планове, още преди да стартираме с изкопните работи. “, даде за образец гостът.

Строителните материали са поскъпнали с над 50% от началото на годината и това се отразява на крайните цени на жилищата. В един миг покачването при материалите беше още по-огромно, само че след това стойностите се върнаха, изясни Мирослав Манолов. Той добави, че има казуси и с доставките, което води до закъснение на строителството на нови обекти.

„ За страдание, стойностите на жилищата набъбват с по-бързи темпове от приходите. След време това ще окаже въздействие на маркета на недвижими парцели “, счита той.

Цените на жилищата във Варна ще се повишават и през следващата година поради неголямото предложение и поради по-високите цени на строителните материали, прогнозира Манолов.

Вижте целия диалог във видеото на

Източник: dnes.bg