Инфлацията в САЩ се забави до 3,1% през януари, докато

...
Инфлацията в САЩ се забави до 3,1% през януари, докато
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ се забави до 3,1% през януари

Инфлацията в Съединени американски щати се забави до 3,1% през януари, до момента в който Федералният запас обмисля какъв брой скоро да стартира да понижава лихвените проценти.

Икономисти, интервюирани от Bloomberg, предвидиха годишна инфлация на потребителските цени от 2,9 %, спад от 3,4 % през декември.

Базовата инфлация, деликатно следена мярка, която отстранява нестабилните цени на храните и силата, беше 3,9 % на годишна база през януари, в сходство с предходния месец.

Цифрите идват, до момента в който Федералният запас обмисля по кое време да стартира да понижава лихвените проценти тази година от настоящето им равнище от 5,25-5,5 %.

Драматичният спад на инфлацията през последната година накара централните банкери в Съединени американски щати, Европа и Обединеното кралство да изключат по-нататъшни нараствания на лихвите и да стартират да разискват опцията за съкращения.

Последно месец, ръководителят на Фед Джей Пауъл сподели, че Федералният комитет за отворен пазар чака да понижи лихвените проце...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР