Инфлацията в САЩ през ноември продължава да се понижава, като

...
Инфлацията в САЩ през ноември продължава да се понижава, като
Коментари Харесай

Потребителските цени в САЩ през ноември продължават да забавят растежа си

Инфлацията в Съединени американски щати през ноември продължава да се намалява, като по-евтините горива са помогнали за спомагателното понижение на потребителските цени в страната. Това съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на най-новите държавни данни за американските потребителски цени.

В същото време данните разкриват, че цените в някои области като ресторантьорство, търговия с използвани коли и автомобилни застраховки не престават да порастват с висок ритъм.

Индексът на потребителските цени в Съединени американски щати пораства с едвам 0,1 на 100 през ноември по отношение на октомври, отговаряйки на упованията. На годишна база през предишния месец - отнесено към същия месец на предходната година - инфлацията в страната спада до 3,1 на 100, или с 0,1 процентен пункт под нивото от октомври, с колкото предвидиха и икономисти, интервюирани от " Дау Джоунс " (Dow Jones), съобщи Българска телеграфна агенция.

Основната инфлация, която изключва сезонно променливите цени на хранителни и енергийни артикули, се покачва с 0,3 на 100 през ноември спрямо октомври, когато набъбна с 0,2 на 100. Резултатът се припокрива с предварителните оценки на анализаторите.

На годишна база през ноември главната инфлация е 4 на 100, както и през октомври. 

Намаляването на цените на силата с 2,3 на 100 е помогнало за спада на инфлацията като цяло, като през ноември бензинът поевтинява с 6 на 100 на годишна база, а мазутът - с 2,7 на 100. Храните обаче нарастват с 2,9 на 100.

Данните за инфлацията евентуално ще подбуден Управлението за федерален запас да остави главните си лихви непроменени след утрешното си съвещание по паричната политика. Инфлацията към момента надвишава годишната цел на УФР от 2 на 100, само че с по-бързото от предстоящото изстудяване на инфлацията членовете на институцията евентуално няма да счетат, че има учредения за в допълнение повишение на лихвите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР