Инфлацията в САЩ е следствие от грешки на американските финансови

...
Инфлацията в САЩ е следствие от грешки на американските финансови
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ и ЕС е резултат от "безпрецедентно" печатане на пари: Путин

Инфлацията в Съединени американски щати е разследване от неточности на американските финансови управляващи, които те признаха, до момента в който в Европейски Съюз тя е по-скоро обвързвана с недалновидната енергийна политика на Брюксел, съобщи в петък съветският президент Владимир Путин. Така или другояче, това няма нищо общо с Москва или нейните дейности в Украйна, добави той.

Опитите да се обвинят размириците в Украйна за внезапното повишение на цените на живота на Запад са равносилни на отбягване на отговорност - съобщи Путин в телевизионно изявление, последвало срещата му с ръководителя на Африканския съюз Маки Сал в Сочи.

 

Почти всички държавни управления прибягнаха до фискални тласъци, с цел да подкрепят популацията и предприятията, наранени от блокирането на Ковид-19. Според Путин Русия е направила това " доста по-внимателно и точно ", без да наруши макроикономическата картина и да подтиква инфлацията. За разлика от тях в Съединени американски щати паричното предложение нараства с 38% - с 5,9 трилиона $ - за по-малко от две години, което той назовава " невиждана продукция на печатарската машина ".

 

Очевидно финансовите управляващи на Съединени американски щати са предполагали, че защото доларът е международна валута, както в старите времена, това ще се разсее в цялата международна стопанска система и няма да се усети в Щатите. Оказа се, че казусът не е подобен.

 

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън постъпи " почтено ", като призна, че е сбъркала във връзка с инфлацията, съобщи Путин. " Така че това е неточност на финансовите и икономическите управляващи на Съединени американски щати, тя няма нищо общо с дейностите на Русия в Украйна, въобще не. "

В изявление за Си Ен Ен във вторник Йелън съобщи, че не схваща изцяло " непредвидените и огромни шокове в стопанската система, които покачиха цените на силата и храните, както и усложненията в доставките ", които в последна сметка доведоха до повишение на инфлацията.

 

 

Що се отнася до Европейски Съюз, Путин изрече съмнение, че инфлацията в него се дължи на " недалновидната политика " на Европейската комисия в енергийния бранш, която предизвиква " зелената стратегия " заради угриженост за климата. Европейците също по този начин отхвърлиха съветските оферти за дълготрайни контракти за природен газ, които покачиха цените на спот пазара, сподели Путин.

" Всичко е взаимосвързано ", сподели съветският водач, като означи, че повишението на цените на газа тогава " трагично " е повишило цената на торовете - наред с други неща - и е направило доста производства нерентабилни, принуждавайки ги да затворят.

За доста европейски политици, сподели той, това е изцяло ненадейно развиване. " Но ние предупредихме за това и то няма нищо общо с съветската военна интервенция в Донбас, въобще няма нищо общо с нея ", сподели Путин.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР