Инфлацията в Европа намалява, но вече страда и икономическата активност,

...
Инфлацията в Европа намалява, но вече страда и икономическата активност,
Коментари Харесай

Икономическата активност в Европа се забавя под тежестта на високите лихви

Инфлацията в Европа понижава, само че към този момент страда и икономическата интензивност, което демонстрира сложен завършек на второто тримесечие. До това умозаключение води настоящият Индекс на мениджърите по поръчките (PMI), който понижава на месечна база и е доста под упованията на анализаторите, оповестява CNBC.

Контекст : През последните 12 месеца Европейската централна банка поредно усилва лихвените проценти в опит да понижи инфлацията. По-високите лихвени проценти обаче могат да доведат до по-високи разноски за фирмите и по този начин постоянно се трансформират в спирачка за производството.
 Икономиката на еврозоната навлезе в криза
Икономиката на еврозоната навлезе в криза

Най-голям " принос " за това има Ирландия

Детайли : PMI показателят се е намалил до 50,3 пункта през юни при 52,8 месец по-рано и предстоящи от анализаторите равнища от 52,5. Това е рисково покрай границата от 50 пункта, под която към този момент можем да приказваме за ограничение на икономическата интензивност.

От S&P Global също означават, че растежът на бизнес интензивността е покрай прекъсване, " което сочи за възобновена уязвимост на стопанската система след късото възкръсване, записано напролет ".
 Германската стопанска система навлезе в криза
Най-голямата стопанска система на Европа навлезе в криза

Две следващи тримесечия Брутният вътрешен продукт на страната се свива, въпреки и едва

" Макар че от края на предходната година терзанията, свързани с енергетиката и веригата на доставките, понижиха, през юни се следи по-нататъшно усилване на опасенията за растежа на търсенето и по-специално за въздействието на по-високите лихвени проценти и произлизащите от това благоприятни условия за криза както на вътрешните пазари, по този начин и в по-далечни страни ", показват анализаторите в свое известие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР