Инфлацията в Аржентина продължава да създава проблеми на хората на

...
Инфлацията в Аржентина продължава да създава проблеми на хората на
Коментари Харесай

Цената на живота в Аржентина се покачва на фона на предстоящия президентски вот

Инфлацията в Аржентина продължава да основава проблеми на хората на фона на идните президентски избори. Един от главните кандидати в конкуренцията - икономическият министър Серхио Масса, разгласи помощи за близо 8 млн. пенсионери.

Те ще получават по 101 щатски $ бонус в границите на три месеца и ще имат преимущества при изтегляне на заеми. Но някои видяха политически претекстове зад ограниченията на министъра.
Никой няма да го поддържа, всички знаем, че това е политически акт, с цел да оцелее в идващите три месеца. А по-късно какво? Уморих се от това.
Даниел Артигас, водач на камион

В Аржентина нарастват и наемите на жилищата. Някои домове за остарели хора означават растеж в поръчките от искащи да се настанят там. 
От 4 месеца, и изключително през последния, следим лавина от поръчки. Тук не заплащат наем, не внасят прелиминарен депозит, няма комисиона. И даже освен това състояние някои хора още веднъж изнемогват до края на месеца.
Габриел Лангле, отговорник в дом за пенсионери

Много от хората с минимална пенсия, която се равнява на към 240 щатски $, споделят, че парите не са задоволителни да платят сметките, наема и храната си за един месец. Близо 40% от популацията на Аржентина живее в беднотия по публични данни.

През октомври в страната ще се проведат избори за президент. А, който и да е новият водач, ще би трябвало да търси метод да се оправи с високата инфлация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР