Инфлацията удари всички българи и всички европейци. Най-засегнати са най-бедните

...
Инфлацията удари всички българи и всички европейци. Най-засегнати са най-бедните
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Да поговорим открито за инфлацията.


Инфлацията удари всички българи и всички европейци. Най-засегнати са най-бедните страни, а в тях – хората с най-ниски приходи
Всички знаят за какво милиони българи към момента си броят левчетата при всяко извършване на покупки. Българите не са небогати от през вчерашния ден. Българите не са небогати, тъй като Политическа партия подвигна пенсиите.
България е бедна, тъй като дълги години бе крадена . Бедна е, тъй като 12 години не се направи нито една същинска промяна. Бедна е, тъй като Комисия за защита на конкуренцията не пази конкуренцията, а картелите и монополите,казва лидерът на кандадат депутатската листа на ПП-ДБ за област Благоевград Андрей Гюров и добавя:
" Единственият метод да се бориш с инфлация в бедна страна е като създадеш условия бизнесът да работи, като осигуриш конкуренция и като вдигаш приходите.
Недостойни са обвиняванията към пенсионерите, които дълги години бяха под линията на бедността, че тъкмо повдигането на техните пенсии е предизвикало инфлацията. Това могат да приказват единствено хора, които нямат различен проект, с изключение на да ни дават обещание още веднъж постоянна беднотия.
Ние знаем по какъв начин да се оправим с инфлацията. Без да изкарваме отговорни най-бедните, без да спъваме бизнеса и без да подвигаме налозите.
Планът ни е в 3 стъпки:
1. Ще сменим напълно постоянно неразбралия и нечулия за картелите и монополите състав на Комисия за защита на конкуренцията.
2. Ще създадем още веднъж българското земеделие държавен приоритет.
3. Ще работим за евтини и самостоятелни източници за електрическа енергия.
Признавам - дебатите с ГЕРБ не се получават. Аз съм учител, мога да диспутирам с причини, мога да чувам, мога да демонстрирам и примирение. Но не знам по какъв начин се води диалог с викове, неистини и говорене през другия. Не изучавам студентите си на това.
Затова тук умерено и ясно ще отговоря на двете съществени лъжливи ГЕРБ опорки в тази акция – за инфлацията и за дълга.
За инфлацията – тя е висока. Факт. Два лв. за самун и 32 лева за кг кашкавал е доста. Но в Източна Европа ние и Румъния сме с най-ниска инфлация – 14. 3%.
По-висока е в Унгария – 25. 0%, Латвия - 20. 7%, Литва – 20. 0%, Естония 17. 5%, Чехия – 16. 8%, Полша – 15. 3%, Словакия 15%. Само Румъния е сравнима с нас - 14. 1% (линк към данните от Европейски Съюз в коментар).
Нима Асен Василев докара тази висока инфлация в цяла Източна Европа?!? Напротив, точно нашите ограничения смъкнаха инфлацията до по-ниски равнища от тези в другите страни от нашата рогозка. Нямаше по какъв начин да я обезвреждаме напълно. Огромната част от разноските на българите са за храна и отопление. А инфлацията удря най-силно в храните и силата. Но направихме по този начин, че да минем най-малко малко по-леко през тази рецесия. Далеч по-леко от Унгария на Орбан да вземем за пример.
Да, в страните, които са приели еврото, инфлацията е по-ниска. Нормално е – това са богатите страни, които са надалеч от войната и имат мощна стопанска система и конкуренция. Това е мотив да приемем еврото, а не значи, че финансовата ни политика е била неправилна.
За дълга. Тук е още по-ясно и просто. Данните са на министерство на финансите и всеки може да ги ревизира (в мнения под поста). По времето на ръководството на кабинета Петков дългът спадна от 31, 2 милиарда лева на 30, 1 милиарда лева
Като съответствие към Брутният вътрешен продукт дългът спадна от 23, 9% на 20% от Брутният вътрешен продукт.
Учудва ме по какъв начин на ГЕРБ не им е неловко да повдигат тематиката за дълга . През 2009 година Борисов заварва дълг от към 10 милиарда лева (13. 8% от БВП). До 2020 Борисовите държавни управления качват дълга до 32 милиарда лева (и 25% от БВП). Отделно – за този интервал държавните енергийни сдружения натрупват над 12 милиарда лева отговорности. Това е спомагателен прикрит държавен дълг. Общо задълженията, насъбрани от Борисовите държавни управления са 32 милиарда лева
Коментарът е непотребен. Призовавам всички наши симпатизанти – не се поддавайте на лъжите! Ние знаем по какъв начин да поведем България по нов път.
Време е да сложим завършек на застоя. Време е да си помогнем сами. На 2 април да изберем естествения европейски живот с №12.
Има по какъв начин. Има кой.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР