Инфлацията у нас няма да достигне двуцифрено число, заяви в

...
Инфлацията у нас няма да достигне двуцифрено число, заяви в
Коментари Харесай

Асен Василев предозиран: Инфлацията няма да достигне двуцифрено число

Инфлацията у нас няма да доближи двуцифрено число, съобщи в коридорите на Народно събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, с което провокира откровен смях измежду част от присъстващите. Той се опита да отговори на опозицията, само че с нелепите си изказвания провокира само неприятни асоциации що за непрофесионалист и утопист имаме за финансов министър.

Елементарно е преди да се вършат сходни непрофесионални и несъответстващи изказвания, да се видят същинските обстоятелства, както и отчетите на разнообразни проучвателен институти, които до един извеждат като главен извод двуцифрената инфлация.

В коридорите на Народното събрание Василев изрази наивни и безпочвени упования, че темповете на повишаване на инфлацията ще се успокоят до месеци, като напомни прогнозата си от предходната година, че пикът на общото покачване на стоките и услугите ще е март-април, след което ще стартира усмиряване.

" Виждаме, че инфлацията в дребната потребителска кошница е много висока и тя се движи главно от плодове и зеленчуци. Както знаем, там около високите цени на газа имаме доста високо повишаване на цените и с пролетта и с отпадането на оранжерийните плодове и зеленчуци чакаме и там да се успокоят нещата ", настояваше той.

Асен Василев въпреки всичко призна, че инфлацията ще зависи и от развиването на спора в Украйна и дейностите на Съединените щати. Той още веднъж удостовери, че повече пари за служители на реда, пожарникари и музейни служащи ще има единствено против промени: " Преди да минат през промяна, средства няма да има ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР