Инфлацията расте и скоро няма да замре. За това предупреди

...
Инфлацията расте и скоро няма да замре. За това предупреди
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията скоро няма да замре

Инфлацията пораства и скоро няма да замре. За това предизвести икономическият специалист и някогашен народен представител от ИТН Мика Зайкова пред Българска национална телевизия.

Зайкова добави, че с изключение на привнесената инфлация, имаме инфлация по отношение на неверни решения на държавното управление. Тя посочи, че всеки ден е предпоследен и слушам най-различни неща от държавното управление. Какво да разясняваме? Единствената смислена мярка е повдигане на тавана на регистрация на Данък добавена стойност от 50 000 на 100 000 лв., оцени Зайкова.

По думите ѝ инфлационните пари не носят растеж на Брутният вътрешен продукт. Част от пакета на държавното управление би трябвало да съдържа антикризисни пакети, а не антиинфлационни и да се огледа в приходите. Никой не приказва за необлагаем най-малко, уточни Зайкова.

Истинското нещо, което би трябвало да направи държавното управление е преизчисление на пенсиите най-късно от 2020-2021 година Иначе постоянно ще има една ножица сред старите и новите пенсии, добави Зайкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР