Инфлацията по света расте с бързи темпове. В подобни времена

...
Инфлацията по света расте с бързи темпове. В подобни времена
Коментари Харесай

Къде да инвестираме във времена на висока инфлация?

Инфлацията по света пораства с бързи темпове. В сходни времена са нужни разнообразни подходи, в случай че желаеме да запазим и умножим цената на парите си. Легендарният вложител Уорън Бъфет има лично мнение за вложенията, изключително когато приказваме за интервали на покачваща се инфлация. Представяме някои от препоръките му, представени от MarketWatch, по отношение на къде е най-правилно да се влага при висока инфлация.

По време на общо заседание на акционерите през 2015 година, ръководителят на Berkshire Hathaway отбелязва: „ Най-добрите бизнеси по време на инфлация са тези бизнеси, които купуваш един път, без да се постанова в следствие да правиш спомагателни финансови инвестиции. ”

По думите му, би трябвало да се заобикалят вложения в бизнеси изискващи съществени финансови инвестиции. Според него, вложенията в недвижими парцели са положително решение по време на инфлация, защото парцелите се заплащат един път и след това единствено се печели от скока в цената, подбуден от инфлацията. От друга страна, бизнеси като доставчиците на комунални услуги или тези свързани с железопътен транспорт, не съставляват добра алтернатива по време на покачваща се инфлация.

По време на общо заседание на акционерите през 2009 година, Бъфет отбелязва, че най-хубавото нещо, което човек може да направи по време на инфлация е да влага в себе си и личните си качества.
 Bank of England: Растящата инфлация може да провокира пазарен потрес Bank of England: Растящата инфлация може да провокира пазарен потрес
Увеличаването на базовия лихвен % заради инфлацията може да аргументи срив на финансовия пазар, предизвести през днешния ден Банката на Англия...

„ Ако си най-хубавият преподавател, в случай че си най-хубавият хирург, в случай че си най-хубавият юрист, ще получиш своя дял от националния стопански къс, без значение от цената на валутата, каквато и да е тя ”, споделя милиардерът. По думите му, втората най-хубава отбрана от инфлацията е „ превъзходен бизнес ”, което значи компания, чиито артикули се търсят даже при повдигане на цените.

В писмо до акционерите от далечната 1981 година, Бъфет написа, че фирмите, които устояват на инфлация „ би трябвало да имат две характерности: (1) способността да подвигат цените безпроблемно (дори търсенето да е на едно ниво и потенциалът да не е изцяло реализиран) без боязън от забележителна загуба, както на пазарен дял, по този начин и на размер на стоката, (2) дарба да побере огромни покачвания в доларовия (паричния) размер в бизнеса (често артикул повече на инфлацията, в сравнение с действителен растеж) без да се постановат спомагателни финансови вложения. ”

Навярно най-хубавият съвет, който би трябвало да запомнят вложителите от Бъфет е, че по време на инфлация, вместо да се влага в акции, по-добрият метод са индексните фондове.

По време на заседание на акционерите през 2021 година, Бъфет показва: „ Не мисля, че средностатистическият човек може да избира акции ”, добавяйки, че отдавна предлага на хората да се насочат към фонд въз основата на показателя S&P500.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР