Инфлацията очевидно не се отразява на цените, които плащат депутатите

...
Инфлацията очевидно не се отразява на цените, които плащат депутатите
Коментари Харесай

Вижте колко струва депутатското кюфте и други вкусотии в бюфета на НС

Инфлацията явно не се отразява на цените, които заплащат депутатите за обяда си, научи Sofia24.bg . Но да се върнем обратно във времето, когато станаха известни така наречен депутатски кюфтета, които се консумираха в парламентарния бюфет. В началото на ХХ век те костваха 22 стотинки и бързо свършваха. 

През 2014 година още веднъж имаше вести към депутатското кюфте. Казаха тогава, че било рисково, тъй като не го приготвяли при добра хигиена. 

И през днешния ден цените са повече от положителни, отлични са дори на фона на инфлацията в страната. Супа топчета за 1,44 лв., кюфте за 1,28 лв. и френска селска торта за 3,58 лв.. Това е част от обедното меню в Народното събрание, публикувано от икономиста на КНСБ Любослав Костов в обществената мрежа Фейсбук. 

" Обикалям по Народното събрание през целия ден по всякакви срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна. Това е менюто през днешния ден. Май инфлация няма в тази постройка. Или най-малко не чувствам ", написа той в профила си в обществената мрежа.

От фотографията на менюто излиза наяве още, че тараторът коства 1,37 лв., а свинската пържола с топено сирене и гъби за 3,64 лв., а огретен от картофи 1,91 лв.. Класическата гръцка мусака излиза на народните представители 3,20 лв., а панираните сиренца върху пюре от алена чушка се оферират против 3,96 лв.. От другите фотоси пък излиза наяве, че сандвич с филе коства 3,64 лв., а сандвич с хайвер тарама 1,32 лв., както и че солетите костват 73 стотинки, мляко с ориз - 77 стотинки, а мини закуска- 74 стотинки. Филийка самун пък коства 11 стотинки. Сандвичът с пушена сьомга е 4,01 лв., като осведомени настояват, че е доста апетитен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР