Инфлацията не се бори с табелки. Пенсионерите знаят най-добре къде

...
Инфлацията не се бори с табелки. Пенсионерите знаят най-добре къде
Коментари Харесай

Синдикалист: Под такава заплата човек не трябва да се навива да работи някъде!

Инфлацията не се бори с табелки. Пенсионерите знаят най-добре къде са промоциите. Кампанията няма да помогне. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да изсветли ценообразуването от началото до края. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният икономист на КНСБ Любослав Костов във връзка на концепцията на държавното управление огромните вериги да оферират стоките с най-ниски цени. По думите му веригите няма да имат срещу, само че по този начин не се бори инфлацията.

1427 лв. са нужен за един работещ самичък живеещ човек. Българите не престават да бъдат най-бедната нация в Европейски Съюз, уточни Костов.

" Нарастването на приходи номинално не могат да догонят растежа на цените. В последната година и половина нашата инфлация беше с към 30% по-висока от средноевропейската и сега стоките от дребната потребителска кошница, които участват на трапезата ни, като стойност са на равнище близо до това в Германия, Франция, Испания. Яйцата са най-скъпи в Европейски Съюз в България “, добави той.

" Инфлацията е единственото наказване на цялото общество без никакво законово съображение, защото всички го понасяме като се изключи финансовия министър, който в изискванията на висока инфлация събира повече доходи в хазната. Това се случи последните две години “, уточни икономистът.

Докато приходите в бюджета номинално са нараствали, политиката по приходите е изоставала, което е оттегляне на страната.

" Държавата отстъпи от своите функционалности в политиката по приходите в основни браншове като опазване на здравето, обществени действия, просвета “ акцентира Костов.

С доста емпирични и научни проучвания през последната година беше потвърдено, че 2/3 от инфлацията у нас е привнесена извън, а 1/3 е резултат от геополитически фактори и цените на международните пазари, съобщи той и посочи: " Инфлация на търсенето в България няма. Инфлацията в България напоследък е инфлация на предлагането “.

Икономистът уточни, че бизнесът споделя, че има дефицит на над 200 000 работни места, което значи, че трудът би трябвало да нарастне.

" Ерата на евтината работна ръка завърши. Под 1800-1900 лв. бруто човек не би трябвало да се навива да работи някъде. Крайно време е един шеф да влезе в пандиза, че не заплаща осигуровки и че дава пари в плик “, безапелационен бе синдикалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР