Инфлацията нарасна за трети пореден месец през март. Цените са

...
Инфлацията нарасна за трети пореден месец през март. Цените са
Коментари Харесай

Дали жилищният заем или HELOC е по-добър на фона на нарастващата инфлация?

Инфлацията набъбна за трети следващ месец през март. Цените са били с 3,5% по-високи през месеца спрямо година по-рано. Тази цифра освен надвиши инфлационния % от 3,4%, предстоящ от икономистите за месеца, само че и е покачване от равнището на инфлация от 3,2% през февруари, което беше покачване по отношение на растежа на цените от 3,1%, следен през януари.

Това може да е неприятна вест, в случай че би трябвало да вземете пари назаем. В края на краищата, лихвените проценти към този момент са високи и интервалите на инфлация могат да доведат до повишение на лихвените проценти. Така че към този момент високата цена на заемането на пари може да се повиши още повече.

От друга страна, към момента има най-малко една относително евтина алтернатива за заемане, която да разгледате (в съпоставяне с други опции). Това е да вземете заем против личния си капитал. Тази алтернатива нормално се предлага с конкурентни лихвени проценти, защото тези заеми са обезпечени с вашия дом. И може да имате много от тях, против които да вземете назаем....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР