Инфлацията на цените в магазините се понижи до почти двегодишно

...
Инфлацията на цените в магазините се понижи до почти двегодишно
Коментари Харесай

Инфлацията на цените в магазините спадна до най-ниското си ниво от две години в облекчение за затруднените британци

Инфлацията на цените в магазините се намали до съвсем двегодишно дъно, съгласно добре пристигнали данни, оповестени през днешния ден.

Средната такса в магазините се е повишила с 2,5% на годишна база през февруари, заяви комерсиалната организация British Retail Consortium (BRC) и NielsenIQ. Това е спад от 2,9% през януари и най-ниското равнище от март 2022 година Най-резкият спад беше в цените на храните, които скочиха в дълбините на рецесията с разноските за живот.

Инфлацията е мярка за това по какъв начин цената на стоките и услугите се е трансформирала с течение на времето - тъй че когато е по-висока, това значи, че разноските нарастват по-бързо спрямо това време предходната година. Днешното известие демонстрира, че цените към момента се повишават в магазините, само че на доста по-ниско равнище, в сравнение с бяха.

Въпреки че междинните цени на храните към момента са с 5% по-високи на годишна база, това е спад от 6,1% през януари. Инфлацията на пресните храни се забави от 4,9% на 3,4%, а на храните от околната среда от 7,7...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР