„Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два

...
„Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два
Коментари Харесай

Мая Манолова: Пенсионерите и бедните ще спонсорират тези с джиповете

„ Инфлацията, която разгласи държавното управление – 14,5% за април, е два пъти повече от средноевропейската. Тоест половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от несъответстващите дейности на властта” - съобщи водачът на партия „ Изправи се, България!” Мая Манолова.

„ Доходите се обезценяват на половина, спестяванията на половина. Правителството дава обещание 2 милиарда, само че ще се усещат като нула. Това е чисто спешен пиар на държавното управление, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят действителното влияние на тези мерки”, съобщи още Мая Манолова.

„ Хората обедняха два пъти и половина. Есента ще бъде тежка, зимата ще бъде студена и гладна”, разяснява тя.

Манолова чака цената на парното съществено да се увеличи.

По въпроса с мярката от 25 стотинки за всеки литър гориво, Манолова даде образец с Гърция, където сходна мярка е фокусирана към бедните.

„ Тук пенсионерите, работещите небогати, хора, които не употребяват коли, ще спонсорират тези с джиповете. А в Германия да вземем за пример месечният билет за железница е 9 евро. Тук би трябвало да се съчетае с мярка за хората, които употребяват публичния транспорт”, счита Манолова.

По тематиката „ Северна Македония” Мая Манолова съобщи, че министър председателят се пробва „ за следващ път да се скрие” зад тила на президента. „ Време е Кирил Петков да излезе и да съобщи на българското общество каква е позицията му по темата”, съобщи в предаването „ Събуди се” Манолова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР