Инфлацията изяде 20 на сто от доходите на домакинствата. Засегнати

...
Инфлацията изяде 20 на сто от доходите на домакинствата. Засегнати
Коментари Харесай

Експерти съветват как да разходваме заплатата си по време на инфлация

Инфлацията изяде 20 на 100 от приходите на семействата. Засегнати са спестяванията и пенсиите.

Финансистите поучават да пазим най-малко половината от месечния си приход за съществени разноски. А останалите средства да разпределяме за разнообразни цели, с цел да ги предпазим от инфлационните процеси.

В процентно изражение питателните артикули са поскъпнали с 14 на 100, а сметките за бита – с 13%, съгласно данните на националната статистика.

„ Според мен са се покачили най-малко тройно, тъй като парите, с които пазарих за цяла седмица за фамилията, сега стигат за няколко дни “, показа жителка на София, предава БНР.

Инфлацията ще продължи да изяжда приходите и спестяванията, предвижда финансистът Йордан Генов и поучава:

„ Ако месечните ни разноски към този момент са се нараснали с 10-20 %, нямаме различен избор с изключение на да отрежем част от така наречен избираеми разноски – тези, които са за ваканции, за занимания. Така че аз би трябвало бързо да се опитам да вкарам бюджета си в някакъв баланс. Това значи, че съществени разноски, които включват – за храна, облекла, облекло, превоз, заеми, наем, да са до 50% от моя бюджет “.

А от останалите средства наложително да си осигурим финансов буфер за изключителни обстановки, въпреки и той да бъде изяден от инфлацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР