3 пъти инвестирането в злато има смисъл (и 3 пъти няма)

...
Инфлацията и повишените лихвени проценти затрудниха финансовия живот на милиони
Коментари Харесай

Инфлацията и повишените лихвени проценти затрудниха финансовия живот на милиони американци тази година. И с потенциално затваряне на правителството на хоризонта, прогнозата за незабавно облекчение не изглежда страхотна. Във времена като тези мнозина се вглеждат по-отблизо в инвестициите си, както за възможности за спестяване, така и за други да растат и защитят съществуващите си печалби.

Мнозина се обърнаха към златото през 2023 г. Дълго време се смяташе за надежден хедж срещу инфлацията, лъскавият благороден метал придоби нов живот тази година. Но, както всички инвестиции, има моменти, когато има смисъл да започнете със злато, и моменти, когато може да не си струва. За да извлечете максимума от инвестицията си в злато, е полезно да знаете и разберете всичките шест пъти.

Започнете, като заявите безплатен комплект информация за златото, за да научите повече за тази уникална възможност.

3 пъти инвестирането в злато има смисъл (и 3 пъти няма)

Ето три пъти инвестирането в злато може да има смисъл за инвеститорите:

Когато инфлацията е висока: Вероятно най-голямата му сила , златото отдавна се смята за интелигентен начин за хеджиране срещу инфлацията. Когато други инвестиции се провалят по време на инфлация, златото има тенденция да се задържи стабилно, давайки на инвеститорите рядък положителен ефект в една иначе нестабилна икономическа среда. Ето защо толкова много хора се насочиха към златото тази година. Когато икономиката е неравномерна: Когато икономиката е нестабилна и покупателната способност на долара намалява, цената на златото обикновено е стабилна и може дори да се покачи малко. Златото се доближи до рекорден връх тази година и оттогава се задържа около това ниво, тъй като прогнозата за по-голям икономически растеж и стабилност се колебае. Когато инвеститорите трябва да диверсифицират своето портфолио: Диверсифицираното портфолио често е от ключово значение за дългосрочния финансов успех. Златото може да помогне за постигането на тази цел, като раздели вашите инвестиции отвъд традиционните акции и облигации. Бъдете внимателни обаче, за да не бъдете заслепени от блестящите предимства на златото. Повечето експерти препоръчват да ограничите портфолиото си до само 10% (или по-малко) в злато.

Заявете безплатен комплект за инвеститори в злато тук, за да научите повече за инвестирането в злато.

И ето три пъти, които инвеститорите може да искат да търсите другаде:

Когато имате нужда от носеща доход инвестиция: Златото може да бъде полезно по много начини – и има множество страхотни златни компании, които могат да помогнат – но това не е инвестиция, носеща доход, поне не в краткосрочен план. Въпреки че можете да правите пари със злато в продължение на много години, това няма да ви донесе бързи пари сега. Когато имате кратък инвестиционен хоризонт: Златото може да бъде от полза за инвеститори от всички възрасти, но често не е най-доброто за тези с кратка инвестиция хоризонт. Вместо това обикновено (но не винаги) е по-добре за по-младите инвеститори, които могат да видят успешна инвестиция в злато през годините и потенциално десетилетия. Когато не сте направили своето проучване: Златото може да бъде сложна, но възнаграждаваща инвестиция. За да направите второто обаче, ще трябва да се справите с първото. А това изисква време, проучване и може би дори малко пари. За тези, които искат да направят бърз долар или просто решение, златото едва ли ще бъде най-добрата инвестиция.

Изводът

Инвестицията в злато може да бъде изгодна за милиони американци, особено във времена като сегашните . Преди да купите обаче, важно е да знаете кога има смисъл и кога не. Като разберат горните шест сценария, инвеститорите ще позиционират по-добре себе си и своите инвестиции в злато, за да блеснат за години напред.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР