Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията,

...
Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията,
Коментари Харесай

Партия МИР предлага да се приеме закон срещу спекулата с цените

 izbori_2023_v1_014

„ Инфлацията е резултат от повишение цените на горивата и електрическата енергия, както и от спекулата с цените. За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията партия МИР предлага три съответни решения. На първо място България да вземе стратегическо решение за развиване на нуклеарната енергетика, което значи да се построи 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй " и да се построи АЕЦ " Белене ". На второ място да се одобри закон против спекулата на цените в който да се запише, че при потвърдена далавера от страна на търговци или производители тяхната облага се конфискува. Предлагаме също по този начин държавно управление неотложно да контракти с всички хипермаркети замразяването на цените на стоките за най-малко 3 месеца. Всички тези ограничения ще спрат обедняването на българския народ и ще смъкват инфлацията и цените “, това съобщи в предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той очерта и най-важните цели и промени, които би трябвало новото Народно заседание неотложно би трябвало да предприеме. Според Славчев това е българската стопанска система да стане работеща и ефикасна, на последващо място България да излезе от демографската рецесия и страната ни да води уравновесена външна политика.

„ Националният интерес на България изисква страната ни, както и Черноморския район да бъдат зона на мира и да не позволим да ни въвлекат във войната. Целта на партия МИР по време на идните предварителни парламентарни избори е с действителни дейности да потвърдим, че в българската политика може и има морал, експертиза, както и съответни решения на всеки един от проблемите на обществото. Целта ни е да накараме българите да погледнат в страни от всички партии и политици на статуквото и да видят, че има различен и друг избор, който е действителната опция и изхода от политическата и моралната рецесия “, това съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той се разгласи против преместването на паметника на Съветската войска в София и настоя по тематиката да се организира локален референдум.

„ Паметник идва и значи памет и всеки българин би трябвало да уважава и почита паметта на всички, които са дали живота си свободата и независимостта на родината, без значение дали и коя част от историята му харесва или не. Абсолютно неприемливо е избрани партии да повдигат една и съща тематика постоянно преди избори, която мощно разделя българското общество. Решението на Столичния общински съвет няма правно съображение и от него не може да произтече никакво деяние, защото паметника е държавна, а не общинска благосъстоятелност. Призовавам за следващ път българите да спрем да се наскърбяваме и ненавиждаме за непознати неточности и дела, а да се обединим към българската идея да превърнем България в мощна обществена и индустриална страна, а българския народ в проспериращ и благополучен “, сподели още Симеон Славчев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР