Инфекциозните отделения в болниците в източните и централните части на

...
Инфекциозните отделения в болниците в източните и централните части на
Коментари Харесай

Инфекциозните отделения в страната вече са пълни

Инфекциозните отделения в лечебните заведения в източните и централните елементи на страната към този момент са цялостни, в резултат на втората грипна вълна, която настава.

Това стана ясно на постоянния брифинг на Националния щаб за реакция по отношение на ковид.

Шефът на щаба и на ВМА Венцислав Мутафчийски даде като образец инфекциозните отделения в Благоевград и Сливен. В Сливен леглата са 30, а пациентите са 38, макар че към този момент са открити спомагателни кревати.

Припомняме, че в 10 области на страната е оповестена грипна почивка.

Днес по искане на щаба ще се състои среща, на която ще се рапортуват ограниченията, които могат да се подхващат за спомагателни средства и сили, които ще се активизират при поява на ковид.

Изследваните проби у нас и към днешния ден остават негативни - 12 във ВМА, 12 от Националната референтна лаборатория и три проби във Варна. Извършени са 6 контрола проби сред лабораториите. Всички те се негативни и у нас към този момент ковид няма.

11 души са признати във ВМА, като към този момент са освободени двама, при които пробите са негативни и карантинният интервал е изминал. Това следва да се случи за още трима души през днешния ден, заяви Мутафчийски. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР