Инфекциите на пикочните пътища са сред често срещаните в детска

...
Инфекциите на пикочните пътища са сред често срещаните в детска
Коментари Харесай

Инфекции на пикочните пътища при децата - причини и рискови фактори


Инфекциите на пикочните пътища са измежду постоянно срещаните в детска възраст. Те пораждат в следствие от бактериална инвазия, която визира най-често пикочния мехур или бъбреците. Симптомите при уринарни инфекции се разграничават в другите възрастови групи. Така да вземем за пример в кърмаческа възраст главните недоволства са нараснала температура, повръщане, диария, нервност. При по-големите деца, с изключение на нарасналата телесна температура, са налице и някои други недоволства като болежка или парене при уриниране, по-често уриниране, болежка в долната част на корема.

Важно е

при подозрение за инфекциозен развой в отделителната система е належащо да се консултирате с лекуващия доктор на детето. Тези инфекции изискват наложително лекуване , защото не минават от единствено себе си. Понеже болесттите са нормално с бактериален извършител, постоянно е належащо да се организира антибиотично лекуване. Важно е лечебният курс да е задоволително нескончаем и с вярно селекциониран медикамент, тъй че да не се развие антибиотична устойчивост.

Какви са признаците при зараза на пикочните пътища?

В една част от случаите се визира долната част на пикочните пътища – уретрата (уретрит) и пикочния мехур (цистит). Тогава главните недоволства включват:
Болка и парене при уриниране; По-често уриниране или единствено позиви за уриниране (без да се отделя урина или тя е в малко количество – единствено няколко капки); Повишена телесна температура; Чести нощни събуждания за уриниране; Напикаване през нощта или денем, откакто детето към този момент си е построило тоалетни навици; Болка в региона на пикочния мехур – долната част на корема; Лоша миризма на урината, която може да придобие и по-тъмен или мъждив цвят или да съдържа кръв.

Инфекцията може да се популяризира нагоре през уретерите до бъбреците. В този случай се развива пиелонефрит . Това е по-сериозен инфекциозен развой. Симптомите, които провокира, са сходни на описаните при острия цистит, само че са в по-силна степен изразени. Детето е с висока температура, от време на време съпроводена с втрисания, може да има болки в гърба, мощна изнемощялост, гадене, повръщане, диария.

Свързани публикации.. Инфекция на пикочните пътища - визира 8% от девойките 0 Инфекция на пикочните пътища при децата - причина за нараснала температура 0 Остър пиелонефрит - може да ни изненада след простуда 1

Кой е най-застрашен от уринарна зараза?

Инфекциите на пикочните пътища засягат по-често девойките. Причината е, че при тях уретрата е по-къса и необятна и се намира наоколо до ануса. Други рискови фактори за развиване на зараза на уринарния тракт са:
Малформации в структурата на пикочните пътища – да вземем за пример малформативен бъбрек или стеноза някъде в уринарния тракт, която пречи на естествения дренаж на урината. Абнормно придвижване на урината от пикочния мехур обратно към уретерите и бъбреците. Това положение е известно като везикоуретерален рефлукс (ВУР) и доста постоянно се открива при деца с чести и рецидивиращи инфекции на пикочните пътища. Изградени неприятни тоалетни и хигиенични привички . Това важи с особена мощ за девойките. Важно при тях е спазването на добра хигиена при вървене по огромна потребност. При забърсване на дупето придвижването би трябвало да бъде изпод нагоре. В противоположен случай се усилва рискът от преместване на чревни бактерии по съседство от ануса и контаминиране на пикочните пътища. При момчетата с високостепенна фимоза също се основава риск от възпаление на уринарния тракт. Причината е, че под препуциума (кожата, която покрива главичката на пениса) се основават положителни условия за развиване на патогенни микроорганизми и надлежно възпаление на пикочните пътища. Фамилна анамнеза за чести инфекции на пикочните пътища при някой различен член на фамилията.

По принцип инфекциите на пикочните пътища се лекуват сполучливо, само че е изключително значимо да бъдат в точния момент диагностицирани и да се организира вярно лекуване. В противоположен случай е допустимо да настъпи трайна увреда на бъбреците. 3672

Следва продължение...
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР