Инфарктният човекопоток на напускащи София в навечерието на Велкденските празници

...
Инфарктният човекопоток на напускащи София в навечерието на Велкденските празници
Коментари Харесай

Версиите да напуснеш София: От „гледам овце“ до „Взимам децата от село“

Инфарктният човекопоток на напускащи София в навечерието на Велкденските празници принуди Националния действен щаб да блокира столицата от през вчерашния ден в среднощ. Над 5000 коли са върнати на Велики четвъртък, само че

десетки хиляди са се прибрали по родните си места, с което рискуват да провокират взрив на болестта

от ковид след едномесечен опит за стирктно съблюдаване на ограниченията.  „ Всеки изяснява по какъв начин отива да свърши неотложна работа, а в това време по седалките виждаме щайги с домати, месо, колелета по багажниците. “,  споделиха за bTV полицаите на изходите на София.

Те са се наслушали на всевъзможни версии при опита за бягство от каранитната към софрите с близки и фамилии – от грижа за болен родител, на който няма кой да напазарува и би трябвало да бъде екипиран с медикаменти, през „ виждам овце “ , до  „ Взимам децата от баба и дядо им на село “.  Мнозина са пишман служащите, които не са съумели да дават телефон на шеф, с който служителите на реда са поискали да се свържат на мига за удостоверение на неговата претовареност във компанията.  

На брифинга предходната нощ стана ясно, че

изключение ще се прави единствено за персоналните коли на работещите в интервалите от 6 до 8 ч,  и от 18 до 20 ч .

Всички заявления за овакантяване на София за през вчерашния ден и празничните дни ще се ревизират предпочитано за погрешни данни. Централна автогара затворя от 15 ч през днешния ден до вторник, а кмета Йорданка Фандъкова съобщи, че сходно безконтролно придвижване може да докара и до обсада на превоза в града.  „ Ситуацията е необикновена, само че е подбудена от държанието на доста от нашите съграждани през вчерашния ден. Тъй като към момента няма ограничавания за придвижване в самия град, би трябвало да осъзнаем, че отговорността ни е доста огромна. Аз съм уверена, че някои от хората, които напуснаха София през вчерашния ден, в действителност са излизали за работа или с цел да се погрижат за тежко заболели. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат болестта ",  посочи  Фандъкова за Нова тв.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР