Инфарктните часове до своя старт на кабинета Габриел очакват всички

...
Инфарктните часове до своя старт на кабинета Габриел очакват всички
Коментари Харесай

Интригите около кабинета "Габриел" продължават! Раздор в ПП - ДБ проваля гласуването в парламента?

Инфарктните часове до своя старт на кабинета " Габриел " чакат всички политики. Неочаквано вицепремиерът в оставка връща попълнената директория на президента Румен Радев и то със листата с министри, който още през вчерашния ден изтече. ПП-ДБ има 24 часа, с цел да видите мача в своята изгода, само че без триумф. И в последна сметка Николай Денков изненадващо призна, че не са дали утвърждението си за листата с министрите. И в този момент няма да го поддържат в пленарна зала.

Същото обявиха и от Политическа партия, които бяха смаяни, че златното момиче на Борисов имаше дързостта да се изправи пред президента с цялостна директория, без тези благословия. Нещо повече, Габриел връчи досието, откакто договарянията зациклиха, а евентуалните министри, които бяха знакови лица на ПП-ДБ оповестиха изтегленото си.

Последва светкавична реакция на Движение за права и свободи и Делян Пеевски. От там оповестиха, че поддържат решението на Борисов и Габриел, а Пеевски съобщи, че групата им ще поддържа препоръчаното държавно управление. Шах и мат за ГЕРБ — Съюз на демократичните сили с царицата, в случай че би трябвало да употребявате термини от този спорт, с цел да опишем обстановката. Първо — ГЕРБ-СДС извършиха уговорката си и образува кабинета. Второ — сложиха ПП-ДБ пред приключен факт и ги накараха да саботират идната държавно управление, като тласната страна към нови предварителни избори. И идващите събития, дефинитивно да унищожат доверието в личната си политическа мощ.

Какво следва? Ако ГЕРБ-СДС получи поддръжката на Движение за права и свободи и са съумели с разкола в ПП-ДБ, за който настойчиво се приказва, има късмет да образува кабинет. А, в случай че проектокабинета не мине през пленарна зала — отива се на избори. И даже и Борисов да запазят този си резултат, а не да покачат броя на депутатите на вашите, втората политическа мощ към този момент няма да са Василев и Петков. " Възраждане " набира скорост, Има Такъв Народ също, а интернационалната конюнктура е задоволително нестабилна, с цел да не се допусне образуването на провоенно насочено голям брой. Което още веднъж е преференциално за някогашната премиера на страната, която няма никакви планове да въвлечете страната в пълномащабен боен спор — обстановка, до която цялото общество не желае да се стигне.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР