Инфарктна ситуация беляза старта на Държавното първенство по плуване. Заради

...
Инфарктна ситуация беляза старта на Държавното първенство по плуване. Заради
Коментари Харесай

Десетки плувци в болница заради много хлор в басейна

Инфарктна обстановка беляза старта на Държавното състезание по плуване. Заради непремерено хлориране на водата въздухът в залата стана сложен за дишане, а десетки състезатели получиха алергични реакции и бяха откарани в болница.

Действието се разви по време на първия ден на шампионата през вчерашния ден, като през днешния ден обстановката се възстановява и плувците влязоха във водата за утринната сесия.

Проблеми в залата няма по време на утринната сесия от първия ден на шампионата. В следобедните часове, преди финалните плувания, обаче, чиновници в басейна не наблюдават равнищата на хлор във водата. Несъобразеният състав на веществата провокира алергични реакции измежду присъстващите. Някои стартират да кашлят, други имат проблеми с очите, а трети стигат и до болница.

„ Усетих огромен зной, нямах никакъв въздух. Болеше ме гърлото, даже още ме боли. Проблеми с носа, някои имаха проблеми с очите. Даже чух, че някои деца са имали инфекции, някои са стигнали до болница. Аз дори през днешния ден може би съм по-зле от през вчерашния ден “, показа плувецът Калоян Лефтеров пред Българска национална телевизия.

От седмица басейн „ Диана “ няма шеф. Институцията, която стопанисва оборудването Национална спортна база, е прекратила контракта на досегашния началник – Слави Иванов на 8 юли.

„ На 11 юли, в понеделник, се появи един човек, който го показаха като мой правоприемник. Въведох го в нещата, близо 4 часа го развеждах из базата. И в следствие разбрах, че той се е отказал от поста “, показа някогашният началник въз основата Слави Иванов.

„ Когато се организират сходни мероприятия, с толкоз доста хора, се постанова по 2-3 пъти дневно да се вършат замервания на водата, като температура и химически състав. Факт е, че към този момент една седмица няма шеф на плувния басейн, за мен в основата на казуса “, сподели Кристиян Минковски, основен управител на националния тим по плуване.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР