Инерком, които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още

...
Инерком, които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още
Коментари Харесай

Инерком не плати за ЧЕЗ в срок

" Инерком ", които желаеха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, към момента не са превели парите. Това оповестява централата на компанията в Прага. Крайният период изтече в петък, а компанията отхвърля да даде детайлности какво ще стане, в случай че сумата не постъпи по сметката. Сроковете за разплащането са контрактувани сред двете компании през февруари, осведоми " Епицентър ", като цитира БНР.

Освен това, Общото заседание по този начин и не включи членове от екипа на собственичката на „ Инерком “ Гинка Върбакоова в Надзорния съвет на ЧЕЗ. Този ход дава съображение на чешкото издание „ Лидове Новини “, което следи изкъсо хода на договорката, да допусна, че договарянията най-вероятно вървят към неуспех. Медията още през февруари беше скептична, че Върбакова ще успее да откри нужното финансиране, което е над 300 млн. евро.

Както е известно, до момента в който течаха договарянията сред София и Прага, Комисията за защита на конкуренцията не позволи на „ Инерком “ да купи българските активи на ЧЕЗ, защото претендентът притежав слънчеви паркове. Впоследствие Върбакова трансферира собствеността, само че Комисия за защита на конкуренцията още веднъж не позволи наново разглеждане на договорката, защото първото решение на Комисията към момента се апелира в съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР