"Инерком", които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още

...
"Инерком", които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още
Коментари Харесай

Срокът изтече, Инерком още не е платил на ЧЕЗ


"Инерком ", които желаеха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, към момента не са превела парите, оповестява за БНР централата на компанията в Прага.

Крайният период изтече в петък, а компанията отхвърля да даде детайлности какво ще стане, в случай че сумата не постъпи по сметката. Сроковете за разплащането са контрактувани сред двете компании през февруари.

Вчера Корнелия Нинова разгласи, "тъй като чешката страна е притежател на акции в ЧЕЗ, апелирам информирайте чешкото държавно управление, че при продобиване на избори в България, Българска социалистическа партия ще предприеме нужните дейности българската страна да се съобщи като кандидат-купувач и да взе участие в процедурата по продажбата ".

Припомняме, стана известно, че притежателят на "Инерком " Гинка Върбакова влиза в ръководството на ЧЕЗ България.

Преди това от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърлиха на "Инерком " да разрешат централизация посредством придобиване на надзор върху предприятия от групата на "ЧЕЗ ". Мотивите са, че Комисия за защита на конкуренцията към този момент е била сезирана за тази договорка и решението й се апелира в съда и няма по какъв начин да бъде формирано ново произвеждане. От "Инерком " оповестиха, че ще апелират и последното решение, както апелираха решението на Комисия за защита на конкуренцията от 19 юли 2018 година, с което Комисията забрани на "Инерком " да закупи електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Делото във Върховния административен съд е планувано за идната година.

След като на 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп ", последва скандал, който провокира министърът на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като познава притежателят на компанията Гинка Върбакова. Скандалът трансферира границите на страната към Чехия.

След експлоадирането на абсурда шефът на сдружението, несъмнено за покупател - Гинка Върбакова, организира диалози с ЧЕЗ в Прага. Тогава от българското сдружение "Инерком " оповестиха, че процедурите по към този момент подписания с "Инерком " контракт не престават. Гинка Върбакова и представители на ЧЕЗ пристигнаха и на чуване в Народното събрание.

По искане на Българска социалистическа партия в Народното събрание бе основана и краткотрайната комисия по случая ЧЕЗ, която обаче приключи работа със заключението, че й е нужна още информация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР