Инерком, които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още

...
Инерком, които искаха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, все още
Коментари Харесай

Ексклузивна новина за Гинка Върбакова от Прага

" Инерком ", които желаеха да закупят електроразпределителната компания ЧЕЗ, към момента не са превела парите. Това оповестява централата на компанията в Прага.

Крайният период изтече в петък, а компанията отхвърля да даде детайлности какво ще стане, в случай че сумата не постъпи по сметката. Сроковете за разплащането са контрактувани сред двете компании през февруари, прецизира БНР.

Вчера Корнелия Нинова разгласи, " защото чешката страна е притежател на акции в ЧЕЗ, апелирам информирайте чешкото държавно управление, че при продобиване на избори в България, Българска социалистическа партия ще предприеме нужните дейности българската страна да се съобщи като кандидат-купувач и да взе участие в процедурата по продажбата ".

Преди време пък стана ясно, че притежателят на " Инерком " Гинка Върбакова влиза в ръководството на ЧЕЗ България. Преди това от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърлиха на " Инерком " да разрешат централизация посредством придобиване на надзор върху предприятия от групата на " ЧЕЗ ".

Мотивите са, че Комисия за защита на конкуренцията към този момент е била сезирана за тази договорка и решението й се апелира в съда и няма по какъв начин да бъде формирано ново произвеждане.

От " Инерком " оповестиха, че ще апелират и последното решение, както апелираха решението на Комисия за защита на конкуренцията от 19 юли 2018 година, с което Комисията забрани на " Инерком " да закупи електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Делото във Върховния административен съд е планувано за идната година. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР