Индустрията за електронни спортове генерира приходи, които ще надхвърлят 1

...
Индустрията за електронни спортове генерира приходи, които ще надхвърлят 1
Коментари Харесай

Индустрията за киберспорт надхвърля $1 милиард

Индустрията за електронни спортове генерира доходи, които ще надвишават 1 милиард $ през 2020 година, сочи прогноза на Newzoo. Същевременно ще нараства и световната публика на сходни кибер занимания.

Постъпленията на този бизнес през актуалната година ще доближат 1,1 милиарда $, без да се регистрират приходите от реклама в излъчващите платформи. Това е с 15,7% повече по отношение на предходната година.

Основен източник на доходи за киберспорт промишлеността са медийните права и спонсорството - те ще генерират $822,4 милиона $ за участниците на пазара. Най-голям дял от приходите ще се падне на Китай - към 35%.

Очаква се и растеж на аудиторията на електронните спортове с към 11,3%. Newzoo пресмята, че броят на феновете на eSports през 2020 година ще бъде към 495 милиона, от които 223 милиона са почитатели на електронните спортове, а 272 милиона - инцидентни фенове.

Ключов фактор за растежа е повишението на осведомеността на аудиторията в Латинска Америка, Африка, Югоизточна Азия и Близкия изток. Експлозивното развиване на мобилните връзки и ИТ инфраструктурата в тези райони ще докара до увеличение на общата публика до 646 милиона души през 2023 година, написа още technews.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР