Индустрията на електронни спортове ще достигне $1 милиард през тази

...
Индустрията на електронни спортове ще достигне $1 милиард през тази
Коментари Харесай

Индустрията на електронни спортове ще достигне $1 милиард през тази година

Индустрията на електронни спортове ще доближи $1 милиард през тази година без доходи от рекламните платформи и тези за стрийминг, сочи шестият годишен отчет за пазара на електронни спортове, направен от Newzoo. Общите доходи от промишлеността се чака да достигнат 1,1 милиарда $ през 2020 година, което е нарастване с съвсем 150 милиона $ спрямо 2019. С измененията в модела тази година, Китай в този момент държи най-големият дял от приходите, генерирайки 35% от общата сума в света.

Най-брутният поток от доходи от електронни спортове в международен мащаб е спонсорството, което ще генерира 636,9 милиона $ през 2020 година, по отношение на 543,5 милиона $ през 2019 г.  Стриймингът на геймъри пък ще генерира 18,2 милиона $ през 2020 година и ще нарасне до 31,6 милиона $ през 2023 година.

" Пазарът на електронни спортове процъфтява повече от всеки път през последните няколко години и виждаме по какъв начин обособените страни, райони и пазари се развиват по разнообразни способи ", споделя Питър Уорман, съосновател и изпълнителен шеф на Newzoo. " Всеки пазар към този момент има своя лична форма и мирис, композиция от разнообразни желания за игри, платформи и пазарни условия, което прави всеки един от тях неповторим. Оценяването на разликите сред тези пазари е жизненоважно за всеки, който желае да влезе в пространството или да го разбере по-добре ".

Нововъзникващите пазари помагат за растежа на аудиторията

Аудиторията на електронни спортове ще нарасне до 495.0 милиона души в международен мащаб през 2020 г. Междувременно броят на световните инцидентни фенове ще доближи 272,2 милиона през 2020 година, спрямо 245,2 милиона през 2019 година Този брой ще нарасне с 9,6% до 351,1 милиона през 2023 година.

Броят на аудиторията и информираността в сегмента се усилват на разрастващите се пазари в Латинска Америка, Близкия Изток и Африка и Югоизточна Азия. Това се дължи най-много на урбанизацията и напредъка на ИТ инфраструктурата, съчетана с избухливия мобилен напредък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР