Индустрията, която ползва големи количества природен газ у нас посочва,

...
Индустрията, която ползва големи количества природен газ у нас посочва,
Коментари Харесай

Как ще се отрази на индустрията у нас да намали потреблението на газ с 15%?

Индустрията, която употребява огромни количества природен газ у нас показва, че няма опция да понижи потреблението с 15 на 100. Ако го направи ще понижи производството си.

„ Най-позитивният случай е да си платим неустойки и да не си осъществим поръчките, защото няма форсмажор, няма да си осъществим поръчките и след месец-два ще се стигне до освобождение на хора “, съобщи пред БТВ Ивайло Найденов от българската федерация на индустриалните енергийни потребители.

Газифицираните семействата евентуално ще търсят благоприятни условия за отопление с ток и това ще докара до икономии на газ, предвиждат специалисти. Топлофикациите също могат да създадат икономии.

„ Технически евентуално топлофикация малко да варира при температурата на затопляне на водата и да откри икономии там “, сподели Мартин Владимиров, стратегия „ Енергетика и климат “ в Център за проучване на демокрацията.

С общи старания е допустимо потреблението на газ да се понижи с 15 на 100, споделят анализаторите.

„ Самите бизнеси да предложат какъв брой биха лимитирали по отношение на техните индустриални процеси и страната да ги компенсира единствено до тези количества, които те са подготвени да лимитират “, предлага Мартин Владимиров.

Засега България не е оповестила стъпки за ограничение на потреблението.

В позиция на енергийното министерство се показва: " Българската страна показва кардинална поддръжка за пакет на Европейска комисия " Спестяване на газ за подсигуряване на зимата ", при вземане предвид с националните специфики и стартовите позиции на всяка страна членка, както и даване на нужната еластичност за реализиране на упоритостите ".

Според специалисти българската позиция може да значи поддръжка, само че с опция за търсене на дерогация в бъдеще.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР