Индустриалното производство в Германия отбелязва спад през януари, като те

...
Индустриалното производство в Германия отбелязва спад през януари, като те
Коментари Харесай

Индустриалното производство в Германия регистрира спад

Индустриалното произвеждане в Германия отбелязва спад през януари, като те са част от общата картина на закъснение в еврозоната, отбелязва AFP.
Компаниите оповестиха, че при започване на годината производството е било с 0,8% по-ниско от предходния месец, заяви федералният статистически орган Destatis, разочароващ след прогнозите за дребен скок от анализаторите от Factset.
Поглеждайки към другите детайли на производството през януари, финансовите и стоковите производители регистрираха по-ниско произвеждане, само че фирмите за потребителски артикули записаха нарастване. Ръст има и в производството на сила, както и в строителството.
" Като се има поради по-ниското произвеждане през януари и слабите знаци за бъдещето, можем да продължим да чакаме намалени бизнес условия в промишлеността ", се споделя в изказване на Министерството на стопанската система в Берлин.
Отслабването на растежа в границите на единния валутен блок подтикна Европейската централна банка през предходната седмица да обещае нов кръг от евтини заеми на банките, в опит да резервира потока заеми и да подтиква интензивността.
Берлин акцентира също и пречките от новите проби на излъчвания в жизненоважната автомобилна промишленост, както и други краткотрайни резултати, като ударите върху фирмите снабдители.
В настрана известие, цифрите на Destatis демонстрират, че износът на Германия продължава да се движи през януари с нарастване от 1,7% на годишна база при превозени артикули в чужбина до 108,9 милиарда евро (122,4 милиарда долара).
Вносът не е повишен доста, като прибавя 5,0% до 94,4 милиарда евро, което води до увеличение на комерсиалния остатък от 2,7 милиарда евро до 14,5 милиарда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР