Индустриален парк – Сливен“ привлече партньори за сътрудничество при общи

...
Индустриален парк – Сливен“ привлече партньори за сътрудничество при общи
Коментари Харесай

„Индустриален парк – Сливен“ сключи споразумения за партньорство

„ Индустриален парк – Сливен “ притегли сътрудници за съдействие при общи начинания и планове, свързани с развиването на парка и привличане на инвеститорски интерес. Първите съглашения бяха подписани от шефа Соломон Москона с ръководителя на Българската комерсиално – промишлена палата /БТПП/ Цветан Симеонов, ръководителя на Българо-гръцката търговско-промишлена камара Саваас Карафилидис, с ръководителите на комерсиално – промишлените покои в Стара Загора и Сливен.

Това стана след редица срещи на зам. кмета по икономическо развиване Стоян Марков, шефа Соломон Москова и общински специалисти с управленията на разнообразни търговски покои, локалния бизнес, академичната общественост, университети, компании, занимаващи се с нововъведения и стартъп.

Със споразуменията бяха контрактувани съответни задължения за взаимна работа. Сливенският промишлен парк ще взе участие в събития на БТПП, където ще показа опциите си пред български и задгранични вложители. Паркът и Българо - гръцката търговско-промишлена камара ще провеждат взаимен конгрес в Сливен с присъединяване на компании от двете страни. Обсъжда се основаването на другарски връзки сред Общината и община от Северна Гърция, както и задълбочаването на комерсиалния продан.

Разговорите с евентуални сътрудници не престават. Предстои подписването на още съглашения с представители на локалния бизнес, национални и интернационалните организации, университетските среди.

Дружеството „ Индустриален парк - Сливен “ и Общината организират дейна политика за намиране на сътрудници и даване или закупуване на терени от вложители. Първият контракт за инвестиция бе с Министерството на здравеопазването, което възнамерява да построи оперативна база HEMS в Сливен - хангар и площадка за потребностите на системата за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха.

Създаването на промишлен парк е измежду най – амбициозните планове на Общината, работещи за бъдещето на Сливен и региона, за развиването на локалната стопанска система, обезпечаване на нови и добре платени работни места, по – високо качество на образованието, задържане на младежите. Сливенският парк е третият по величина в страната, вписан в Регистъра на индустриалните паркове. Площта му е от близо 2 700 дка частна общинска благосъстоятелност. Представлява урбанизирана територия с влезнал в действие обстоен – организационен проект.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР