Индуси с големи ножове и саби изклаха безмилостно хиляди биволи

...
Индуси с големи ножове и саби изклаха безмилостно хиляди биволи
Коментари Харесай

Вижте с очите на очевидец най-голямото животинско жертвоприношение в света СНИМКИ 18+

Индуси с огромни ножове и саби изклаха безмилостно хиляди биволи по време на по този начин наричаното "най-голямо животинско жертвоприношение " в света.

То се организира в далечен регион в Непал.

Очаква се, че с помощта на напъните на деятели и управляващите броят на жертвите на ритуала да намалеят доста от 250 000 животни, избити по време на Фестивала Гадхимай преди пет години. Въпреки това хиляди животни още веднъж ще бъдат заклани през двата дни на празника.
Събитието, което се организира в чест на хиндуистка богиня, стартира в Бариярпур в ранните часове на деня с гала, известна като "панча бали ": ритуално заколване на коза, прилеп, пиле, прасе и гълъб.

След това локален шаман дава в жертва своята лична кръв от пет точки по тялото му.

Около 200 касапи с остри саби и дълги ножове по-късно влизат в заградена сцена, която е по-голяма от футболно игрище, в която са вкарани няколко хиляди бивола, до момента в който възхитени поклонници са се покачили на каквото могат, даже и на дървета, с цел да могат да хвърля най-малко един взор върху церемонията.

"Жертвоприношенията започнаха... Опитахме се да не ги поддържаме, само че хората имат мощна религия в традицията и са пристигнали тук със своите блага ", споделя Бирендра Прасад Ядав от организационния комитет на фестивала.
Снимки демонстрираха по какъв начин касапи въртят огромните си ножове над биволите и им отрязват главите.

По време на пика си през 2009 година по времена двегодишния празник, проведен в чест на хиндуистката богиня на силата, бяха убити над 500 000 бивола, кози, гълъби и други животни. През 2014 година броят на убитите животни спадна до към 240 000.
Превод и редакция: БЛИЦ











































Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР