Индонезийският президент Джоко Видодо покани украинския лидер Владимир Зеленски да

...
Индонезийският президент Джоко Видодо покани украинския лидер Владимир Зеленски да
Коментари Харесай

Президентът на Индонезия е поканил Зеленски на срещата на Г-20 на остров Бали

Индонезийският президент Джоко Видодо предложения украинския водач Владимир Зеленски да участва на срещата на върха на Г-20, която ще се организира в Бали през ноември. Това се споделя в изказване, оповестено в петък от индонезийския държавен глава, предава ТАСС .

„ По време на телефонния диалог поканих президента Зеленски да участва на срещата на върха на Г-20 “, сподели Видодо. „ Разбираме, че активността на Г-20 е ориентирана към възобновяване на международната стопанска система “, продължи президентът. Според него при осъществяването на тази задача е належащо да се вземат поради два съществени казуса: първо, пандемията от ковид и второ, рецесията в Украйна.

Видодо също по този начин „ изрази вяра за бързо преустановяване на военните дейности и продължение на мирното разрешаване на проблемите посредством договаряния “. Освен това президентът акцентира, че „ в сходство с конституцията и правилата на външната политика на Индонезия е неразрешено предлагането на каквато и да е военна помощ на трета страна “.

Индонезия, като ръководител на Г-20, има правото да кани други страни, които не са публично членове на Г-20. Очаква се на тазгодишните събития, в това число на финалната среща на върха, да участват Испания, Нидерландия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Сингапур, както и Камбоджа като ръководител на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, Сенегал като ръководител на Африканския съюз, Белиз като ръководител на Карибската общественост и Ниуе (държава, асоциирана с Нова Зеландия) като ръководител на Форума на тихоокеанските острови.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР