Индонезийските правоприлагащи органи извършиха обиски на десет места, заподозрени в

...
Индонезийските правоприлагащи органи извършиха обиски на десет места, заподозрени в
Коментари Харесай

Индонезия с масови акции за нелегално копаене на Биткойн

Индонезийските правоприлагащи органи направиха обиски на 10 места, обвинени в противозаконни интервенции за рандеман на Биткойн, които са употребявали нелегално получена електрическа енергия, вследствие на което бяха арестувани 26 лица и бяха предотвратени милиони разноски за сила.

По време на коледния интервал индонезийските управляващи се насочиха към 10 обекта за рандеман на Биткойн , за които беше открито, че нелегално употребяват електрическата мрежа. Въпреки че в Индонезия се следи растеж на приемането на криптовалути , това не е било очевидно обвързвано с действия по рандеман. Въпреки това кражбата на електрическа енергия е тежко закононарушение в страната, за което се плануват санкции до пет години затвор или обилни санкции.

Този случай бележи един от значимите случаи в Индонезия, свързани с кражба на електрическа енергия, употребена за рандеман на криптовалути, за разлика от прилежаща Малайзия, където са осъществени няколко сходни ареста. В хода на обиските, извършени в Медан, Северна Суматра, управляващите иззеха 1,314 платформи за рандеман на BTC, а 26 лица бяха арестувани.

Твърди се, че в продължение на шест месеца обвинените са източвали електрическа енергия на стойност почти 14.4 милиарда индонезийски рупии или $100,000 от държавната компания PLN. Това количество открадната електрическа енергия се равнява на годишното ползване на сила на 7,500 души в Индонезия.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР