Индонезийски самолет се разби със 188 души на бордаИноднезийски пътнически

...
Индонезийски самолет се разби със 188 души на бордаИноднезийски пътнически
Коментари Харесай

Индонезийски самолет се разби със 188 души на борда

Индонезийски аероплан се разруши със 188 души на борда
Иноднезийски пътнически аероплан със 188 души на борда се разруши в морето.

От индонезийската организация за избавяне и търсене оповестиха, че самолетът е правил полет от Джакарта до остров Суматра. Командирът на самолета на индонезийската самолетна компания "Лайън еър" е изискал позволение за спешно кацане, съвсем незабавно след излитането от летището в Джакарта, заяви формалният представител на Главното ръководство за гражданска авиация на Индонезия Синду Рахаю. Според него "екипажът е изискал да се върне назад на летището, след което връзката прекъсва, а лайнерът изчезва от екрана на радарите".

Спасителите към този момент откриха мястото на злополуката, където са пръснати парчета от машината и движимости на пасажерите. По последни данни на борда са се намирали 188 души, в това число седемчленен екипаж. Самолетът Boeing 737 MAX 8 катастрофира към 13 минути след излитането от летището в Джакарта. Полет JT610 е изпълнявал постоянен пътнически полет сред столицата на Индонезия и град Пангкал Пинанг — административен център на провинция Бангка Белитунг.

"Лайън еър" е най-големият нискобюджетен транспортьор в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в интернационалните ранглисти на самолетните компании по сигурност. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР