Индонезия продължава да се бори с последствията от унищожителното земетресение

...
Индонезия продължава да се бори с последствията от унищожителното земетресение
Коментари Харесай

Няма надежда за оцелели след земетресението в Индонезия

Индонезия продължава да се бори с следствията от унищожителното земетресение и последвалото цунами. Броят на починалите към този момент е съвсем 1600. Болниците в страната нямат потенциал да поемат повече пациенти.

Спасителната акция в региона на най-засегнатите градове Палу и Донгала продължава. Според последните данни на френските спасители обаче, признаци на живот не се засичат, а възможностите за намиране на оживели към този момент са напълно оскъдни. Часове по-рано имали вяра, че под руините на този хотел ще открият оживели, само че на вятъра.
- Все по-трудно ни е да работим. Няма и мобилна мрежа и не можем да се координираме с другите избавителни екипи. Скоро ще останем и без гориво за тежката техника.
Местните лечебни заведения са запълнени и не могат да одобряват повече пациенти. Навсякъде да поставени спомагателни кревати, само че личният състав работи от време на време по над 24 часа, с цел да обгрижи всички пациенти. Според лекарите, не е изключено огромна част от оживелите да станат жертва на тежки бактериални инфекции, поради дългите часове прекарани в калта.



Но има и истории с благополучен край - Ухан е единствено на една година, само че раните по лицето ѝ демонстрират през какво е предходна. Момиченцето е било пометено от приливната вълна и 24 часа е било в неопределеност. Открито е от спасителите измежду руините на квартала, в който живее.
Енганг, майка на оживялото момиченце: Толкова съм щастлива, че я откриха. Детето ми живее втори живот. Това е божия благословия!
Майка ѝ споделя, че към този момент няма къде да живеят, само че все пак е щастлива, тъй като може да прегръща щерка си. Най-малко 70 хиляди души са останали без дом, голяма част от тях - деца. Всички оживели живеят в палаткови лагери, където обаче нямат достъп нито до електричество, нито до питейна вода.
 © фотоси: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР