Индонезия предупреди държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) да не бъдат

...
Индонезия предупреди държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) да не бъдат
Коментари Харесай

На срещата на върха на АСЕАН Индонезия предупреждава за Мианмар и Китай

Индонезия предизвести страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) да не бъдат въвлечени в съревнование сред огромните сили . Това стана по време на срещата на върха на блока, оповестява " Ройтерс ". Целта ѝ е да удостовери смисъла на групата и да разсее безпокойството към споровете в Мианмар.

При откриването на срещата индонезийският президент Джоко Видодо, прикани групата да създаде " дълготрайна тактическа тактика , която да е подобаваща и да дава отговор на упованията на хората ".

" АСЕАН се съгласи да не бъде инструмент на непознати сили. Не превръщайте нашия транспортен съд в сцена за съревнование ", акцентира Видодо и прикани за " мир, непоклатимост и разцвет. " АСЕАН е учредена в разгара на Студената война през 60-те години на предишния век и има за приоритет единството и ненамесата във вътрешните работи на членовете.

Според критиците обаче това е лимитирало обсега на дейностите на съюза що се отнася до оправянето с
 Хунтата в Мианмар умъртви минимум 50 опозиционери
Хунтата в Мианмар умъртви минимум 50 опозиционери

След въздушен удар на военните против събитие, на което участваха съперници на нейното ръководство

АСЕАН забрани на военните водачи на Мианмар да вземат участие в своите срещи на високо равнище, само че се появиха разлики с това, че, с цел да прокара кротичък проект на блока.  срещу военното правитлество там.

Бившият външен министър на Индонезия Марти Наталегава сподели, че блокът би трябвало да се приспособява към провокациите или рискува да бъде пропуснат.

щати също бяха адресирани на срещата.

Някои страни членки на АСЕАН се концентрираха върху развиването на тесни дипломатически, бизнес и военни връзки с Пекин, до момента в който други са по-предпазливи.
 Филипините, Тайван и Малайзия отхвърлят новата карта на Китай на Южнокитайско море
Филипините, Тайван и Малайзия отхвърлят новата карта на Китай на Южнокитайско море

Карта отбелязва териториалните искания на Китай в района

Срещата на върха стартира няколко дни откакто Китай разгласява карта, която илюстрира претенциите му за обширна част от Южнокитайско море. Това евентуално би ускорило договарянията за кодекс на държание в стратегическия воден път. Държавите-членки на АСЕАН Малайзия, Виетнам и Филипините, които имат припокриващи се искания в Южнокитайско море, отхвърлиха въпросната карта.

По-късно тази седмица водачите на съюза ще проведат среща на върха в Източна Азия , по-широк конгрес, който включва Китай, Индия, Япония, Русия и Съединените щати.

В допълнение към безпокойството по отношение на смисъла на АСЕАН, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не участва на диалозите. Вместо него ще участва вицепрезидентът Камала Харис, както и Китайският министър председател Ли Цян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР