Индонезия прати армията и полицията да помагат на селяните от

...
Индонезия прати армията и полицията да помагат на селяните от
Коментари Харесай

Индонезия праща армията и полицията срещу маймуни-терористи

Индонезия прати армията и полицията да оказват помощ на селяните от остров Джава в битката против маймуни-терористи. Животните крадат храна и даже атакуват старци и деца.

Дългоопашатите макаци стават все по-дръзки в последните месеци. " Започнаха да идват преди два месеца ", споделя пред организация " Ройтерс " шефът на локалната полиция Ариес Анди. " След като застреляхме една, другите не се върнаха, само че в този момент още веднъж се появиха ".

Силите на реда ще разчитат най-вече на клопки, които да изтласкат маймуните назад в гората, само че ще могат и да ги убиват при нужда. " Няма да стреляме по тях, в случай че не тормозят селяните ", споделя Анди.

Патрули, формирани от селяни и локални държавни чиновници, полиция, бойци и ловци, ще се грижат за сигурността. " Повечето от нападнатите са остарели хора, които живеят сами в колибите си. Нямат съседи и няма кой да им помогне ".

Фотогалерия: Маймунско угощение в Тайланд >

Природозащитници обявиха, че убийството на животни е неприемливо и че офанзивите се дължат на заличавания им хабитат.

" Причината за нападенията върху къщи и градини е, че се нуждаят от храна ", споделя Робитохул Худа от International Animal Rescue Indonesia. Той предизвестява, че заплашването на животните ще има единствено краткотраен триумф. " Животните са умни. Ако хората стрелят с прашка през днешния ден, на следващия ден ще би трябвало да измислят нещо друго ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР