Индонезия планира да приеме план за по-устойчиво икономическо развитие от

...
Индонезия планира да приеме план за по-устойчиво икономическо развитие от
Коментари Харесай

Как нисковъглероден план ще помогне на Индонезия да расте по-бързо?

Индонезия възнамерява да одобри проект за по-устойчиво икономическо развиване от 2020 година, който би могъл да докара до годишен растеж на Брутният вътрешен продукт от 5,6 до 6% през идващите 25 години, декларира министърът на планирането във вторни, представен от Reuters.

Инициативата за нисковъглеродно развиване има за цел по-екологосъобразен напредък в най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия и третия по величина в света източник на излъчвания на парникови газове след Съединени американски щати и Китай, съгласно някои оценки.

" Искаме висок стопански напредък, без да жертваме околната среда, " споделя министърът на планирането Бамбанг Броджонегоро, като разгласява отчет за самодейността, създадена от Световния институт за запаси, световна изследователска група, и Обединеното кралство, Норвегия и Германия.

Строгите политики с ниски излъчвания на въглероден диоксид ще разрешат на Индонезия да понижи излъчванията на парникови газове с 43% до 2030 година, се споделя в отчета, надхвърляйки сегашната цел за 41% понижение и ще реализира годишен стопански напредък от 5,6% до 2024 година и 6% до 2045 година.

Икономиката сега се разраства с годишен ритъм от към 5%, само че развиването постоянно може да докара до неконтролирана употреба на естествените запаси, причинявайки вреди на околната среда и замърсяване.

Без по-устойчиви политики се чака годишният стопански напредък да спадне под 5% от 2020 година, се споделя в отчета.

За да реализира по-устойчиви цели, държавното управление ще одобри политики за увеличение на продуктивността в селското стопанство и за попречване на обезлесяването, споделя Броджонегоро.

Инициативата също по този начин има за цел да усъвършенства ръководството на отпадъците и прехода от силата, основана на изкопаеми горива, в интерес на възобновимите енергийни източници, съгласно отчета.

Ако тя направи по-устойчиво потребление на естествените запаси и понижи въглеродната си активност, Индонезия може да генерира 15,3 милиона по-добре платени работни места и да избави към 16 милиона хектара (39,5 милиона акра) гори до 2045 година, се споделя в отчета.

Политиките за нисковъглеродно развиване ще бъдат включени в идващия средносрочен проект за развиване на държавното управление за интервала 2020-2024 година, се споделя в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР