Индийското правителство обяви нова политика за производство на електрически автомобили

...
Индийското правителство обяви нова политика за производство на електрически автомобили
Коментари Харесай

Индия обяви нова политика за електрическите коли и даде преференции на световни производители

Индийското държавно управление разгласи нова политика за произвеждане на електрически коли в страната, като дава преференции за Tesla, Kia, BMW, Mercedes-Benz и други международни производители.

Според Business Standard новата политиката ще понижи налозите върху вноса на някои електрически транспортни средства за компании, които се ангажират да влагат най-малко 500 милиона $ и да основат цех за произвеждане на електрически транспортни средства в Индия в границите на три години. Митата върху износа на артикули от такива производители за страната ще бъдат понижени до 15% от 70%-100%, каквито са сега. Това предписание ще бъде в действие през идващите пет години и ще се ползва за електрически коли, импортирани в Индия на цена от 35 000 $.

Тези ограничения дават отговор наисканията на Илон Мъск при по-ранни договаряния с индийското държавно управление, на които беше разисквана опцията за експорт на електрически коли, създадени от Tesla, в Индия при понижаване на митата до 15%, отбелязва изданието. Новата политика разрешава на всички задгранични производители, в това число китайски, да се класират за тарифни понижения, при изискване че основат индустриален потенциал в границите на три години и реализиран 50% равнище на локализация до петата година от активността си в Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР