Индийското правителство обмисля предложението на Русия да използва разработен от

...
Индийското правителство обмисля предложението на Русия да използва разработен от
Коментари Харесай

Русия предлага на Индия алтернатива на SWIFT за продължаване на търговията

Индийското държавно управление обмисля предлагането на Русия да употребява създаден от съветската централна банка система за двустранни заплащания, защото Делхи желае да продължи да купува нефт и оръжия от засегнатата от глобите страна, оповестява Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

Планът включва заплащания, деноминирани в рупии и рубли, които ще бъдат реализирани посредством Cиcтeмaтa зa финaнcoви cъoбщeния нa Бaнĸaтa нa Pycия.

До момента не е взето дефинитивно решение по този проект, като се чака въпросът да бъде разискван по време на двудневното посещаване на съветския външен министър Сергей Лавров в Индия, което ще стартира в четвъртък.

Служители на съветската централна банка евентуално ще посетят Индия идната седмица, с цел да обсъдят детайлностите, споделят източниците.

Представители на Резервната банка на Индия постоянно се срещат водачи от банковия бранш в страната, с цел да дискутират тяхната експозиция към съветския пазар и риска от наказания.

Индия желае да продължи двустранната търговия заради зависимостта си от съветските оръжия и вероятността да купува по-евтин нефт на фона на скока на международните цени. Правителството на министър-председателя Нарендра Моди към този момент удържа на натиска от западните страни, като твърди, че покупките на оръжие от Русия са нужни, с цел да може да се опълчва на възходящата военна самонадеяност на Китай.

Съгласно новия проект, рубли ще бъдат подадени в индийската банка и конвертирани в рупии, както и противоположното. Все още не е решено дали ĸypcът щe бъдe фиĸcиpaн или плaвaщ.

Русия също по този начин желае Индия да свърже своят Унифицирана система за заплащания (UPI) с съветската платежна система MIR безпроблемно потребление на карти, издадени от индийски и съветски банки, откакто Visa Inc. и Mastercard Inc. стопираха интервенциите си В Русия.

Съединени американски щати, дружно с Европейския съюз, прекратиха достъпа на седем съветски банки до основаната в Белгия интернационалната финансова система SWIFT в отговор на съветската инвазия в Украйна. Заради глобите Русия търси различни механизми, с цел да продължи търговията с други страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР