„Индийският вариант на COVID-19 все още не е достигнал до

...
„Индийският вариант на COVID-19 все още не е достигнал до
Коментари Харесай

Лекари : Индийският вариант на COVID-19 чука на вратата ни

„ Индийският вид на COVID-19 към момента не е достигнал до България, само че това ще случи напълно скоро “, оповестиха вирусолози пред Нова телевизия. Според изследванията този вид на вируса е по- инфектиран, което го прави и по-опасен.

Според проучванията досега клиничната му картина е идентична с останалите варианти. Опити с хамстери обаче демонстрират, че предизвиква по -сериозно инфектиране на белия дроб.

РНК имунизациите против COVID-19 наподобяват ефикасни против индийския вариант

„ Съдържа най-малко две разновидности, които съставляват интерес за нас. Едната е такава, че му разрешава да се популяризира по-добре, а другата се счита, че може да му оказва помощ до известна степен да бяга от имунния отговор”, изясни проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките.

От Европейската организация по медикаментите излязоха със мнение, в което показват, че има обещаващи доказателства, че иРНК имунизациите биха могли да обезвреждат и индийския вид на ковид. Интересът към имунизацията у нас обаче би трябвало да се ускори, безапелационни са персоналните лекари. През последното денонощие са сложени близо 38 000 ваксини, само че все пак страната ни продължава да е измежду тези с най-ниски темпове на имунизация.

Пред кабинета на доктор Миндов е цялостно с искащи да се имунизират. Всички обаче са за втора доза. Все по-малко стават искащите за първа игла.

Междувременно през последните дни персоналните лекари регистрират повече пациенти с COVID-19, а повода отдават на миналите празници, през които хората се събираха повече.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР