Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) съобщи,

...
Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) съобщи,
Коментари Харесай

Унищожават 100 милиона дози COVID ваксина

Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) заяви, че е трябвало да изхвърли 100 милиона дози от своята COVID ваксина след приключване на периода им на валидност, написа Би Би Си.

Фирмата е спряла производството на Covishield (б.р. една от комерсиалните наименования на имунизацията на AstraZeneca) през декември предходната година заради слабото търсене, съобщи основният изпълнителен шеф Адар Пунавалла.

SII, най-големият производител на ваксини в света, произвеждаше локалната версия на имунизацията Vaxzevria на AstraZeneca.

На Covishield се падат над 90 % от дозите, сложени в Индия.

В Индия са приложени над два милиарда дози Коронавирус ваксини. По данни на федералното министерство на опазването на здравето повече от 70% от индийското население си е сложило най-малко две дози.

През януари 2022 година Индия стартира слага бустери на здравните служащи и на работещите на първа линия, както и на хората над 60 години със съпътстващи болести. По-късно тя е разширена до всички възрастни.

През юли безвъзмездни бустерни дози бяха предоставени на всички възрастни в продължение на 75 дни по случай 75-годишнината от независимостта на Индия.

Срокът на валидност на складираните от SII Коронавирус ваксини е изминал през септември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР