Индийският премиер Нарендра Моди заяви днес на КОП26, че страната

...
Индийският премиер Нарендра Моди заяви днес на КОП26, че страната
Коментари Харесай

Нарендра Моди: Индия цели да постигне въглеродна неутралност до 2070 г.

Индийският министър председател Нарендра Моди съобщи през днешния ден на КОП26, че страната му цели да реализира въглеродна индиферентност до 2070 година, предава Ройтерс.

Според учени обаче за избягването на климатична злополука е нужно въглеродната индиферентност да бъде реализирана до 2050 година. Въглеродна индиферентност значи една страна да отделя такова количество парникови газове, каквото може да бъде всмукано от горите, посевите, почвите и технологиите за хващане на въглерод.

Моди отбрани позицията на Индия и посочи, че индийските управляващи извършват отговорностите си в областта на битката с климатичните промени. Индийският водач означи, че страната му е виновна единствено за пет % от международните излъчвания на парникови газове.

Премиерът съобщи пред останалите международни водачи, че Индия ще усили каузи на възобновимите енергийни източници от към 38 % предходната година на 50 % до 2030 година

Само до предходната седмица Индия, която понастоящем е на трето място по излъчвания на парникови газове в света след Китай и Съединените щати, отхвърляше апелите да разгласи дата за реализиране на въглеродна индиферентност.

Съединените щати, Англия и Европейският съюз си сложиха цел да реализират въглеродна индиферентност до 2050 година.

В своята тирада Моди прикани също по този начин хората по света да развият рационални потребителски привички.
" Вместо безумното и унищожително изразходване, имаме потребност от рационално и премислено ползване ", сподели индийският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР