Индийският премиер Нарендра Моди заяви, че лидерите от Г-20 са

...
Индийският премиер Нарендра Моди заяви, че лидерите от Г-20 са
Коментари Харесай

Моди съобщи, че лидерите от Г-20 са се споразумели за текст на лидерската декларация

Индийският министър председател Нарендра Моди съобщи, че водачите от Г-20 са постигнали консенсус по отношение на текста на лидерската декларацията и разгласи че тя е била призната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Благодарение на упоритата работа на всички екипи, ние постигнахме консенсус по текста на лидерската декларация от срещата на върха на Г-20 ", съобщи Моди пред водачите от блока на срещата в Делхи. " Обявявам приемането на тази декларация ", добави Моди.

Обявлението пристигна, откакто по-рано делегати от най-влиятелните страни в света реализираха компромис по отношение на езика, с който е разказана войната в Украйна, показва Ройтерс. Групата е надълбоко разграничена във връзка с войната в Украйна, като западните страни упорстват в декларацията да бъде включено мощно наказание на Русия, до момента в който други страни упорстват тя да се концентрира върху по-широки стопански въпроси.

Възможно е формулировката да бъде сходна на тази в декларацията от срещата на върха в Индонезия през 2022 година, в която се отбелязва, че въпреки множеството народи осъждат Русия за нашествието, има и различаващи се отзиви.

В чернова на декларацията от по-ранен стадий, забелязана от Ройтерс, абзацът " геополитическа обстановка " е бил оставен празен, до момента в който по 75 други параграфа, обхващащи въпроси от международната задлъжнялост и криптовалутите до изменението на климата, е имало единодушие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР