Индийският премиер Нарендра Моди ще въведе смъртна присъда за изнасилване

...
Индийският премиер Нарендра Моди ще въведе смъртна присъда за изнасилване
Коментари Харесай

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Индийският министър председател Нарендра Моди ще вкара смъртна присъда за обезчестяване на девойки под 12-годишна възраст в отговор на недоволството, обхванало страната след последните шокиращи случаи, написа „ Гардиън “.

Моди е свикал държавното управление на изключително съвещание да утвърди корекция на законите, която също по този начин ще задължава полицията да завършва следствието в границите на два месеца и ще усили оптималните присъди за обезчестяване на девойки под 16 години и на дами.

По този метод министър председателят ще заобиколи гласуването в Народното събрание и ще има потребност единствено от подписа на президента на страната.

Моди попадна под необятен публичен напън да одобри тези промени, след последните два случая, в които високопоставени чиновници от неговата ръководеща партия бяха упрекнати в обезчестяване на деца и опити за възпрепятстване на следствието.

Противници на смъртното наказване обаче оспориха предлагането на премиера. Индийското законодателство планува смъртна присъда за ликвидиране, похищение, тероризъм, държавна измяна и обезчестяване, в случай че жертвата остане трайно във вегетативно положение след насилието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР